Στεφανία Καπετανίδη, ’97

Image

15/11/2021 — 00:40

Με τί ασχολείσαι σήμερα;

Έχω δυο ασχολίες, είμαι ηθοποιός και ασκώ το επάγγελμα μου από τα 22 μου χρόνια. Είμαι όμως παράλληλα και φυτοθεραπεύτρια και ξεκινάω την δική εταιρεία με την σειρά φυτοθεραπευτικών βιολογικών καλλυντικών, την Lady’s Mantle.

Που σπούδασες μετά το LFH ED;

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Censier Daubenton στο Paris III και παράλληλα παρακολούθησα υποκριτική στην Θεατρική σχολή Cours Florent όπου πήρα υποτροφία. 

Πρόσφατα όμως, αποφοίτησα και από την σχολή Ecole Lyonnaise des Plantes Médicinales στην Lyon για το επάγγελμα της φυτοθεραπείας. Ο στόχος μου όταν ξαναέκανα σπουδές ήταν για να βρω μια ισορροπία μεταξύ της τέχνης μου που είχα επιλέξει ως ηθοποιός και της θέλησης να δημιουργήσω κάτι εντελώς δικό μου και να έχει σχέση με την φύση. Εργάζομαι μένοντας στην Ελλάδα πλέον αλλά η αλήθεια είναι ότι οι σπουδές μου, η μάθηση μου τα επέλεξα από την Γαλλία. Είμαι ελληνογαλλίδα και πάντα ένα κομμάτι μέσα μου ήθελε να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ αυτών των δυο χωρών και κουλτουρών. Για μένα ούτως ή άλλως νιώθω πως δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ των δυο, αποτελούν ένα ενιαίο, δικό μου κομμάτι.

Μια δυνατή ανάμνηση από το LFH ED;

Αυτό που κρατάω ως δυνατό στοιχείο της προσωπικότητας αυτού του σχολείου είναι η αφύπνιση που απέκτησα από την διαφορετικότητα των εθνικοτήτων που μάζευε από όλο τον κόσμο το σχολείο μας αλλά και από το ιστορικό του κάθε ανθρώπου. Έμαθα πολλά από την συναναστροφή μου με παιδιά που ερχόντουσαν από πχ το Λίβανο, την Αφρική, Καναδά και Ηνωμένες πολιτείες, Ασία κτλ.. αλλά και από παιδιά και καθηγητές με διαφορετικό κοινωνικό βάθος που τελικά όμως εκεί μας ένιωθα όλους μαζί. Για μένα ήταν στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική μου ευαισθησία και στην προσωπικότητα μου, να έχω αυτό το καθημερινό ερέθισμα την εποχή των σχολικών μου χρόνων.

Τι θα συμβούλευες έναν απόφοιτο;

Θα συμβούλευα ότι και να επιλέξει για σπουδές, να πάρει μαζί του ότι διαφορετικότητα ένιωσε και μέσα από την εξέλιξη της προσωπικότητας του, να γίνει αυτό που αναζητά όντας καλύτερος άνθρωπος.