Ήρα Παπαποστόλου, ’96

Image

23/02/2022 — 16:03

Με τι ασχολείσαι σήμερα;


Οργανώνω εκθέσεις ζωγραφικής, αρθρογραφώ στο διαδικτυακό περιοδικό τέχνης art22.gr και γράφω βιβλία και στίχους. Έχω συνεργαστεί με πολλούς χώρους στην Αθήνα και στην επαρχία ως ανεξάρτητη επιμελήτρια, με γκαλερί, ιδρύματα και πολλούς άλλους φορείς. Τα άρθρα μου είναι κυρίως παρουσιάσεις σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, συνεντεύξεις και κριτικά σημειώματα. Όσο για τα βιβλία μου, γράφω κυρίως διηγήματα, ένα μάλιστα βραβεύτηκε από την εφημερίδα Το Βήμα στα πλαίσια ενός διαγωνισμού με θέμα Μια ιστορία για την κρίση, καθώς και βιβλία τέχνης. Τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα εικονογραφημένο παραμύθι μου.

Που σπούδασες μετά το LFH;


Σπούδασα στο Παρίσι Ιστορία Τέχνης και Αρχαιολογία με ειδίκευση στη Σύγχρονη Τέχνη και Φιλοσοφία-Αισθητική, πρώτα στο Paris X Nanterre και μετά στο Paris I Sorbonne. Το θέμα όμως με το Παρίσι δεν ήταν τόσο οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο όσο το ότι είδα πάρα πολλές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία και πολύ καλό θέατρο και ευρωπαϊκό, αλλά και ασιατικό κινηματογράφο, έργα βραβευμένα που δυστυχώς δεν έχουν φτάσει ποτέ στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν πλούτο που δεν συναντάς εύκολα στη χώρα μας.

Μια δυνατή ανάμνηση από το LFH;


Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ απ’ όλα όσα έζησα στο σχολείο ήταν η περίοδος που στήναμε την επετηρίδα του 1996. Νομίζω πως ήταν ό,τι πιο δημιουργικό είχα κάνει τότε σε συνεργασία με άλλους συμμαθητές μου. Θυμάμαι πάντα με συγκίνηση και αγάπη πρόσωπα και καταστάσεις, τα πάρτι μας στο δημοτικό, τις εκπαιδευτικές εκδρομές και το κυνηγητό στα διαλείμματα από τους surveillants μήπως και μας πιάσουν με το τσιγάρο στο χέρι.

Τι θα συμβούλευες έναν απόφοιτο;

 
Να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Πολλές φορές είναι δύσκολο και απαιτεί πολλή δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο. Να είναι πάντα ο εαυτός του και να λέει την αλήθεια του. Έτσι, θα αγαπήσει και θα αγαπηθεί. Που είναι το ζητούμενο για όλους μας.