Εύα Κοτανίδη, ’92

Image

15/11/2021 — 00:29

Με τί ασχολείσαι σήμερα;

Είμαι ηθοποιός, τραγουδίστρια, voice over artist και ασχολούμαι και με τη μετάφραση θεατρικών έργων από τα γαλλικά στα ελληνικά.

Που σπούδασες μετά το LFH ED;

Μετά το LFH ED σπούδασα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου κι έπειτα έφυγα για Παρίσι όπου έκανα μεταπτυχιακές σπουδές και σεμινάρια στην Ecole Florant, στο Theatre des Cinquantes του Ανδρέα Βουτσινά και στο Studio Pygmalion.

Μια δυνατή ανάμνηση από το LFH ED;

Είναι πολλές και πολύ όμορφες οι αναμνήσεις από το σχολείο, όμως η πιο δυνατή είναι η μέρα της αποφοίτησης μας… Ήμασταν όλοι μουδιασμένοι που δε θα βλέπαμε πια ο ένας τον άλλον κάθε μέρα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, ήμασταν και χαρούμενοι και συγκινημένοι και πιο δεμένοι μεταξύ μας από ποτέ άλλοτε. Οι καθηγητές ήταν διαφορετικοί, φιλικοί, μας έδειχναν μια τελείως διαφορετική τους πλευρά… Βγάλαμε τις πιο ωραίες μας φωτογραφίες, δε θέλαμε να φύγουμε… Ο χώρος του σχολείου είχε γίνει μια μεταβατική πλατφόρμα, ένα σημείο εκκίνησης για έναν καινούριο κύκλο ζωής που ξεκινούσε.

Περιδιαβαίναμε τους διαδρόμους του σχολείου και μπαίναμε στις τάξεις στις οποίες δεν θα μπαίναμε ξανά ποτέ για να μας μείνουν οι εικόνες ανεξίτηλες.

Ήταν μια μοναδική βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν η βραδιά αποχωρισμού με το σχολείο που με έκανε να το αγαπήσω και να το εκτιμήσω ακόμα περισσότερο!

Τι θα συμβούλευες έναν απόφοιτο;

Κράτα τις αναμνήσεις από το σχολείο πάντα ζωντανές, ό,τι κι αν περιλαμβάνουν. Θα σου κρατούν συντροφιά σε πολύ… απροσδόκητες στιγμές τις ζωής σου. Στιγμές που τώρα δε μπορείς να φανταστείς. Και το πιο βασικό: θα σε βοηθούν να θυμάσαι ποιος είσαι.