Αναγγελία ΔΣ – Νοέμβριος 2021

06/11/2021 — 21:25

Αγαπητοί Συναπόφοιτοι, 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής LFHD αρχίζει να δραστηριοποιείται και να αποκτά ενεργό ρόλο! 

Λίγους μήνες μετά την εκλογή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής τον Δεκέμβριο του 2019, και ενώ όλους μας διακατείχε η διάθεση να ξεκινήσει η δραστηριότητα του συλλόγου δυναμικά, η ζωή όλων μας ανατράπηκε λόγω της πανδημίας COVID-19. Όπως όλοι γνωρίζετε, ακολούθησαν δύσκολοι μήνες, ενώ και το σχολείο μας παρέμεινε κλειστό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Λόγω της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε όλη την Ελλάδα, ήταν πολύ δύσκολο να εκτελεστεί η οποιαδήποτε δραστηριότητα και αδύνατον να οργανωθεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής εκδήλωσης από τον Σύλλογό μας, όσο και αν θέλαμε να ελπίζουμε πως θα επανέλθουμε σύντομα σε μια «κανονικότητα».

Αναρωτηθήκαμε λοιπόν ποιός θα μπορούσε να είναι ο ρόλος μας αυτό το διάστημα, όπου οι βασικοί σκοποί του Συλλόγου μας δεν μπορούσαν να επιτευχθούν, καθώς απαγορευόταν να βρεθούμε δια ζώσης. Όταν αναλάβαμε καθήκοντα, ο Σύλλογός μας βρισκόταν ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, με πολλά γραφειοκρατικά θέματα που έπρεπε να ξεπεραστούν προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει σε ένα σύγχρονο, επίκαιρο και ευέλικτο πλαίσιο. 

Αποφασίσαμε λοιπόν να προχωρήσουμε σε αλλαγές που κατά κύριο λόγο αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση των μελών και στη διασφάλιση της συμμετοχής τους στα δρώμενα του Συλλόγου απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Ξεκινήσαμε λοιπόν με την επικαιροποίηση του καταστατικού του Συλλόγου το οποίο είχε συνταχθεί το 1993 και περιείχε πολλές αγκυλώσεις για τα σημερινά δεδομένα. Πρώτο και βασικό, παρατείναμε τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου από δύο σε τρία έτη, πιστεύοντας πως χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να χτιστεί το δίκτυο αποφοίτων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του. Επίσης προσθέσαμε τη δυνατότητα να μπορεί να υπάρχει διαδικτυακή συμμετοχή στις Γενικές συνελεύσεις όπως και να γίνεται ηλεκτρονική ψηφοφορία και άλλα πολλά που δεν αποτελούσαν δυνατότητες του παλιού καταστατικού. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την αλλαγή του καταστατικού εδώ.

Λόγω της εξωστρεφούς φύσης του σχολείου μας, με απόφοιτους όλων των εθνικοτήτων, που ζουν σε όλες τις χώρες του κόσμου, σκεφτήκαμε πως το επόμενο, σημαντικό βήμα για τον Σύλλογό μας ήταν η δημιουργία μίας σύγχρονης, λειτουργικής ιστοσελίδας. Έτσι προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο πάντα των πόρων που διαθέταμε, προκειμένου να δημιουργηθεί η ιστοσελίδα www.alumnilfh.gr. Στόχος της ιστοσελίδας είναι να μπορούν τα μέλη μας να γνωριστούν, να δικτυωθούν επαγγελματικά, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να μαθαίνουν για τις εκδηλώσεις μας ή να προτείνουν/ διοργανώνουν μια εκδήλωση στον τόπο διαμονής τους. 

Για να κρατηθεί ενεργός ο ρόλος του συλλόγου, η σύνδεση με το σχολείο που μας έδωσε τα πρώτα μας εφόδια, αλλά και να προσφέρει σε όλους εμάς τους απόφοιτους αυτά που επιθυμούμε μέσα από μία μεγάλη αγκαλιά ανθρώπων που φοίτησε στο σχολείο μας και βρίσκεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μια μικρή συνδρομή των 10 ευρώ είναι απαραίτητη. Όσοι έχουν αποφοιτήσει από την Ελληνογαλλική Σχολή, ή φοιτήσει σε αυτήν για τουλάχιστον 3 χρόνια, μπορούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Στην ειδική ενότητα «Portraits d’anciens» θα μπορείτε να διαβάσετε και να ανατρέξετε στα νέα αποφοίτων μας, ή να μας πείτε και τη δική σας ιστορία.  

Σας καλούμε λοιπόν να κάνετε εγγραφή και να προωθήσετε την ιστοσελίδα μας σε φίλους σας ή συγγενείς συναπόφοιτους, προκειμένου να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, και να ενισχύσουμε τη δύναμη του Συλλόγου μας! 

Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα από κοντά στην εκδήλωση γνωριμίας που οργανώνουμε για το φθινόπωρο και, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες, να βρισκόμαστε πιο συχνά! Όλες οι εκδηλώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας.

Καλό φθινόπωρο σε όλους!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων